Før forberedelsen
En succesfuld administreret cateringvirksomhed afhænger ikke kun af madens kvalitet eller en behagelig atmosfære - det samlede indtryk er også påvirket af, hvad der sker bag kulisserne. En velorganiseret forretningsproces har ikke kun en positiv effekt på dine kunders opfattelse, men sparer også penge og dyrebare ressourcer.
- Målrettet og behovsbaseret indkøb:
Hvis du har en ensartet menu, er det værd at registrere, hvilke rester der er til overs i hvilke mængder. På denne måde kan du muligvis identificere mønstre, der gør det lettere at justere din indkøbsliste i overensstemmelse hermed. En yderligere skiftende menu kan hjælpe dig med at bruge madforsyninger og tilbyder også dine gæster variation.
- Køb mindre pæn mad:
Store mængder frugt og grønt ender ikke i supermarkedets hylder, fordi de ikke opfylder de visuelle krav fra mange indkøbere. Selv en skæv gulerod er spiselig mad. Step op for at være en rollemodel og køb bevidst de lidt misdannede gulerødder eller det ikke helt fejlfri æble, som ellers ville blive liggende og smidt væk.
Hvis du har brug for større mængder, kan du bede din leverandør om mad, som ikke svarer til de sædvanlige former for grøntsager og frugt - han vil helt sikkert blive glad for en køber og måske endda give dig en bedre pris.