Klimaneutral
Bæredygtigt materiale
Fri fragt fra 1.500 DKK
Stort udvalg

Træ

Cellulosefibre fremstilles af træ, der danner grundlag for papir eller pap. Cellulosefibrene blødgøres med vand for at danne en fleece, og tilsætningsstoffer, som de naturlige mineraler kaolin og kridt, tilsættes om nødvendigt. Disse mineraler gør papiret hvidere, glattere eller mere printbare. Se, hvad træ kan gøre, og hvordan det forarbejdes.

Træ – Den alsidig blandt materialerne

Ekstraktionsprocessen skaber biprodukter, som savsmuld og træspåner, der på mange måder kan bruges til produktion af papir, spånplader og fiberplader.

Træ fra bæredygtigt skovbrug har generelt en positiv livscyklus, da der ikke forårsages nogen yderligere stigning i kuldioxid i atmosfæren under nedbrydning. Træet frigiver kun den mængde, der har været opbevaret under dets levetid. Med kontinuerlig genplantning optager unge træer kuldioxiden igen og lukker dermed cyklussen.

Produktionstrin for papirprodukter

 1. Når træet er fældet, produceres afbarket tømmer.
 2. Det opnåede træ hakkes i stykker og blandes med andre trærester, savsmuld og affaldspapir.
 3. Ved kogning af de blandede produkter, produceres en masse, som kaldes cellulose. Den består af lange, tynde cellulosefibre og lignin, et naturligt klæbemiddel, der holder fibrene sammen. Fibrene og ligninen bliver adskilt fra hinanden. Hvad der er tilbage, er cellulosefibrene, som blandes med væske for at danne en papirmasse.
  I dette produktionstrin er yderligere en del af træet slebet i fine stykker. Disse træspåner vil være relevante senere.
 4. I næste trin fjernes resterende stykker bark og grove fibre. Derudover presses væsken ud af papirmassen.
 5. Den resulterende brune papirmasse bleges hvidt ved opvarmning og tilsætning af kaolin (naturligt mineral) og blandes med ovennævnte træspåner. Dette får papiret til at blive fastere. Mange af vores produkter fås også i naturlig brun, så blegning er ikke nødvendigt.
 6. Massen bliver herefter knust, sigtet, presset og tørret, så de hårde fibre bliver knust, og den resterende væske kan løbe af.
 7. Det resulterende papir presses nu gennem ruller, skæres til den ønskede størrelse og rulles op. Vores emballage er fremstillet af disse papirruller.

Særlige kendetegn

 • Meget stabilt og tårefast
 • Fuldt bionedbrydeligt og komposterbart
 • Positivt klimaaftryk
 • Genanvendeligt
 • Let at udskrive