Klimaneutral
Bæredygtigt materiale
Fri fragt fra 1.500 DKK
Stort udvalg

Palmeblade

De palmeblade, vi bruger fra pinangpalmer (sommerfuglepalmen), er et biprodukt på pinangpalme-plantagerne i Indien, så vores palme-service er et udelukkende naturligt produkt. Det betyder, at vi ikke skaber vores egne plantager til at udvinde bladene eller rydde værdifulde regnskove.

Fra sommerfuglepalmen til bæredygtigt service

Den del af palmen, som er værdifuld for os, befinder sig på dens stamme: Palmebladene, som er op til 2 meter lange. Gennem væksten falder der fire til syv blade af årligt. Disse palmeblade opsamles i tørkeperioden og sorteres ud fra forskellen i kvalitet. Da skålene bliver presset af hele blade, benyttes kun de blade af høj kvalitet. Af denne grund forbliver en stor del af bladene returneret til markerne som gødningsmiddel eller bliver brændt. I stedet for at brænde spildproduktet, opgraderer vores producenter materialet og producerer miljøvenligt, dekorativt service. I det følgende forklarer vi de enkelte trin, hvordan palmebladet bliver transformeret om til bæredygtige Ecobiopack tallerkener og skåle.

Produktionstrin for palmebladets produkter

 1. Palmebladene sorteres i forhold til deres kvalitet.
 2. De udvalgte palmeblade bliver vasket med vand, bundet og tørret. En vis mængde af den resterende fugtighed skal dog bevares til den videre forarbejdning.
 3. Med hjælp fra hydraulisk-presning og varme, bliver pladen presset til dens form. Kanter gøres glatte og overflader bliver pudset.
 4. Færdig! Ecobiopack tallerkener, skåle og menubakker er klar til at blive transporteret til dig og ser frem til at blive brugt i dit firma.

Du kan læse mere omkring vores reelle produktionsforhold på vores Blog.

Naturlig alsidighed: Det specielle

 • Stabil og robust.
 • Fødevaresikker.
 • Vandafvisende egenskaber: Behøver hverken kunstig belægning eller tilsætningsstoffer.
 • Modstandsdygtig overfor fedt og saucer.
 • Gode termiske egenskaber: Også velegnet til varm mad.
 • Unikt korn på hvert ark.
 • CO2-neutral bortskaffelse.

Bæredygtighed: Palmeblade er udelukkende naturlige produkter

I det sydøstlige Asien er sommerfuglepalmer dyrket på grund af deres populære betelnødder. I de industrialiserede lande er der ingen interesse i denne type af palmer, da den ikke tilhører underfamilien af oliepalmer. Af den grund garanteres regnskove ikke at blive ryddet til dyrkning af sommerfuglepalmer for at skabe yderligere dyrkningsarealer.

Desuden håndteres palmeplantagerne, hvorfra vi får råmaterialet til vores palmebladeprodukter, uden pesticider og svampedræbende midler. Vandet, som benyttes til at vaske palmebladene før videre forarbejdning, bliver også indsamlet og genbrugt til at vande planterne. På denne måde beskytter landmændene ikke alene miljøet, men også værdifulde ressourcer.

Produkter lavet af palmeblade ender sædvanligvis i skraldespanden efter brug, men af og til i naturen. Da det er et naturligt produkt, er skålene og tallerkenerne fuldstændig bionedbrydelige og nedbrydes relativt hurtigt. De omdannes til jord, som naturen bruger til at skabe nyt liv. Hvis bladene brændes, har det ingen negativ effekt på miljøet. Afbrænding af palmeblade er CO2-neutralt. Der bliver udelukkende afgivet den mængde CO2, som palmerne selv har optaget under vækst. Som et 100% naturprodukt indeholder bladene ikke stoffer, der kan forårsage skader på miljøet.