Klimaneutral
Bæredygtigt materiale
Fri fragt fra 1.500 DKK
Stort udvalg

Cellulose

Cellulose er det mest rigelige biomolekyle på vores planet. Det er et polysakkarid, med andre et komplekst kulhydrat. Du kender sandsynligvis cellulose hovedsageligt som en bestanddel af papir. Du vil dog finde ud af, hvorfor det ikke kun er egnet til indpakning af celler, men også som emballage til dine spiselige produkter.

Hvad er cellulose præcist?

Med dets fremragende stabiliserende karakteristika, er cellulose en del af alle planters cellevægge. Andelen af cellulose i plantebiomasse varierer meget afhængigt af arterne. F.eks. består træ af 50% cellulose, afhængigt af typen. Derimod består mange plantearter, som bomuld, hør og halm, primært af cellulose og er derfor velegnede til formål, der adskiller sig fra træets.

Hvad bliver cellulose brugt til?

Cellulose har meget forskelligartet anvendelsesmuligheder. Den bedst kendte er sandsynligvis papirproduktion, hvor cellulose er det vigtigste råmateriale. Cellulose benyttes yderligere i tekstilindustrien i form af viskose, bomuldsfibre eller lærred. Træ er det eneste originale materiale til viskose. Bomuldsfibre er lavet af bomuld, og lærred stammer fra hør. Cellulose findes også i emballageindustrien som fødevareemballage. Takket være celluloses unikke barriereegenskaber, kan det bruges til mange forskellige typer af emballage.

Celluloses specielle egenskaber

Cellulose er den fundamentale komponent i planters cellevægge. Dens fibrøse struktur støtter cellernes vægge og samtidig giver den deres elasticitet. Derudover er cellulose ikke vandopløseligt. Takket være disse egenskaber er det ideelt at benytte i take-away-forretninger. Afhængigt af fremstillingsprocessen har det færdige produkt en høj temperaturresistens. I vores shop finder du f.eks. menubakker fremstillet af cellulose, som kan fyldes med varm mad og kan endda forsegles.

  • Biologisk nedbrydelighed i henhold til EN13432.
  • Særligt stabil grundet bio-polymer lignin.
  • Vandtæt takket være biologisk belægning.
  • Termiske egenskaber: Egnet til ovn og mikrobølgeovn afhængigt af produktion og formål.

Og hvad med dens bæredygtighed?

Cellulose er fremstillet af forskellige plantefibre, så det er svært at give en ensartet erklæring om bæredygtigheden af disse meget varierende produkter. I vores tilfælde er cellulosen træbaseret og består primært af et vedvarende råmateriale. Den eneste ulempe er det høje vandforbrug i produktionen af træbaseret cellulose. Cellulose kan i de fleste tilfælde genbruges, hvorved der spares meget vand. Derudover kommer det anvendte træ fra bæredygtigt skovbrug. Til dette, såvel som genanvendeligheden, er der derfor direkte fordele på grund af bæredygtigheden.

Hvad nu?

Kig på vores online shop og få et overblik over vores celluloseprodukter. F.eks. kan du finde de forseglede menubakker, så du kan se med egne øjne, hvad du synes om cellulose som et emballageprodukt.