Klimaneutral
Bæredygtigt materiale
Fri fragt fra 1.500 DKK
Stort udvalg

Cellofan

Celleglas, gennemsigtig folie, glaspapir - cellofan har modtaget mange navne i løbet af de sidste 100 år. Det er nemlig så længe siden, at dette materiale med dets særlige egenskaber blev opfundet. Find ud af, hvorfor cellofan er et reelt alternativ til konventionel plast, og hvad det præcist kan gøre.

Fremstilling af celluloseglas

Celluloseglas er lavet af cellulose, som igen normalt opnås fra træ. Til dette formål er den bløde træmasse (cellulosemasse) opløst i natriumhydroxid og carbondisulfid for at opnå ren, gennemsigtig cellulose. Dette blandes derefter med glycerin for at opnå cellofan.

Særlige egenskaber ved cellofan

Cellofan har barriereegenskaber, der er særligt interessante for fødevareindustrien. Det er en semi-gennemtrængelig, dvs "delvist gennemtrængelig" membran. Det betyder, at cellofan er uigennemtrængelig for væsker, men tillader vanddamp at passere igennem. Emballage lavet af cellofan forhindrer derfor kondens i at danne sig indeni. Desværre er cellofan i dag ofte stadig belagt med et lag råoliebaseret plast for yderligere at reducere vanddampgennemtrængelighed. Dette er problematisk ud fra et miljømæssigt synspunkt, fordi cellofan er både biologisk nedbrydeligt og komposterbart. Hvis der tilføjes en belægning, går disse egenskaber desværre tabt. I vores produkter anvendes dog en biologisk baseret belægning, som opretholder bionedbrydeligheden.

  • Bionedbrydelig (DIN/EN 13432)
  • Råoliefri
  • Uigennemtrængelig for ilt
  • Gennemtrængelig for dampe
  • Gennemsigtig

Hvor bæredygtig er cellofan?

Cellulært glas er 100 procent baseret på det vedvarende råmateriale træ, og det er derfor et bæredygtigt alternativ til råoliebaseret plast. Specielt hvis det anvendte træ kommer fra certificeret bæredygtigt skovbrug, som i vores tilfælde. Derudover er cellofan uden belægning både bionedbrydeligt og kompostbart. Cellofan slår sin råoliebaserede konkurrenter med længder i forhold til bæredygtighed. Desværre er celluloseglas / cellofanproduktion hverken statsstøttet eller særlig billig. Samlet set fører dette til et fald i efterspørgslen efter celleglas og styrker dermed efterspørgslen efter de mere miljøskadelige, råoliebaserede produkter.

Hvad nu?

Hvis du køber (vores) cellofanprodukter, er det den eneste måde, hvorpå vi kan sikre, at efterspørgslen og dermed produktionen vil stige igen, og de mere miljøvenlige alternativer vil også blive støttet af staten.

Mangler du det bæredygtige udtryk med cellofan? Så tag et kig på vores papirprodukter med integreret PLA-visningsvindue. Her kan vores kunder straks se, hvad der er skjult i emballagen.