Klimaneutral
Bæredygtigt materiale
Fri fragt fra 1.500 DKK
Stort udvalg

Retfærdig palmebladsproduktion

Hvad er bedre end en pålidelig producent? En, der også behandler sine medarbejdere retfærdigt! Med virksomheden Magnus Eco Concepts (MEC) har vi fundet sådan en partner! MEC leverer ikke kun enestående kvalitet, men giver også ekstraordinære fordele for sine medarbejdere. Få mere at vide om oprindelsen af vores palmeartikler og dens retfærdige produktion.

Partnere bliver venner - begyndelsen

Ideen om at bruge blade som tallerkener er ikke ny. I Sydindien har det i århundreder været en tradition at servere mad på bananblade ved særlige lejligheder og festivaler. Brødrene Satheesh og Nandha Kumar omfavnede denne tradition og opbyggede en forretning ud fra den. Da de voksede op i Tamil Nadu, en stat i det sydlige Indien, var de meget fortrolige med de lokale forhold og faunaen. Takket være deres professionelle baggrund, var den studerede maskiningeniør og tekstiltekniker i stand til at udvikle deres første egen maskine i 2003 til at behandle lokale blade. Princippet er enkelt: Faldne blade af sommerfuglepalmen, der ligger på jorden, opsamles, vaskes og forarbejdes til tallerkener og skåle ved hjælp af en hydraulisk presser. Grundstenen til Greenbox-Palmware ® blev lagt. Få mere at vide om Palmware´s® produktion i vores palmebladsartikel.

Otte år senere, i 2011, Robert Czichos, grundlægger og administrerende direktør for Greenbox Bionatic, stødte på producenten af palmeblads bestik og service ved et heldigt sammentræf på en handelsplatform på internettet. Efter et par e-mails blev den første 20-fods container med tallerkener lavet af palmeblade bestilt - med forudbetaling og uden nogensinde rigtig at lære hinanden at kende. Den tillid, der blev placeret i os, blev straks givet tilbage med den bedste kvalitet af varer, som Greenbox Bionatic nogensinde har holdt i sine hænder. Dette var begyndelsen på et særligt partnerskab.

Socialt iværksætteri, når det er bedst

Top kvalitet, klart definerede processer og moderne produktionsmaskiner er én ting, men det, der virkelig er inspirerende, er det sociale ansvar, som palmebladproducenterne påtager sig. Arbejdsvilkårene for de - hovedsagelig kvindelige - ansatte på stedet spiller en stor rolle i denne forbindelse. I et land, hvor kvinder har langt færre rettigheder end mænd, kan dette ikke tages for givet.

For at sikre, at deres medarbejdere kommer sikkert på arbejde og hjem igen, organiserede MEC deres egen transport. Satheesh og Nandha købte en bus og hyrede en chauffør til at hente arbejderne hver morgen og bringe dem hjem i slutningen af deres skift. Gratis.

På et stykke jord på fabriksstedet, driver Kumar brødrene også et "naturligt landbrug" med nogle medarbejdere. De planter frø til frugt og grøntsager og overlader resten til naturen. Indkomsten gives til medarbejderne. Der er ingen fast pris for den friske mad: hver medarbejder giver, hvad han eller hun mener er passende.

Firmenbus
Natural Farming Projekt
Mitarbeiter Magnus Eco Concepts

Gratis børnepasning

Børn er også højt værdsat på MEC. Et teaktræ er plantet for hvert barn af en langsigtet medarbejder. Virksomheden passer på træet og skærer det ned efter 15 år. Udbyttet fra det solgte træ bruges til at finansiere barnets uddannelse.

Apropos træer: Vi kompenserer for alle CO2-emissioner fra vores produkter. I staten Tamil Nadu, hvor vores palmesortiment også produceres, genopfodrer vi tropiske skove. Du kan læse mere om dette emne i vores artikel om klimaneutralitet.

MEC beskæftiger nu 180 mænd og kvinder. Mange af dem kan ikke altid garantere pasning af børnene i løbet af dagen. For at afhjælpe denne situation blev der i 2018 bygget en gratis daginstitution for børn på fabrikken. Siden da har to medarbejdere passet børnene.

Kostenlose Kinderbetreuung auf dem Firmengelände
Die Kindergarten Gruppe
Verabschiedungszeremonie

Rimelige og sikre arbejdsvilkår

Arbejdsvilkårene svarer også til de to brødres progressive tankegang. Arbejdet udføres i otte timers skift seks dage om ugen. Timelønnen ligger over det sædvanlige gennemsnit. Overarbejde betales dobbelt. Betalt ferie og sygesikring er fremmede ord for andre indiske arbejdsgivere. Ikke for MEC.

Satheesh og Nandha går heller ikke på kompromis, når det gælder sikkerhed på arbejdspladsen. Regelmæssig træning i sikker brug af maskinerne, og hvordan man opfører sig i nødsituationer, er en del af programmet samt passende arbejdsudstyr og uanmeldte brandalarmøvelser.

Faire Produktionsbedingungen

Kvalificeret og revideret

Kvalificeret og revideret. Reguleret arbejdstid, rimelig løn, sikre arbejdsvilkår og en omfattende social pakke? Alt dette lyder næsten for godt til at være sandt.

Under vores årlige besøg er vi dog altid i stand til selv at se de eksemplariske forhold, der hersker på MEC's produktionsanlæg. For at bekræfte vores ord udføres revisioner hos MEC med jævne mellemrum af uafhængige testfaciliteter. Den sidste BSCI-revision (for at sikre fair arbejdsvilkår, blandt andet) har MEC bestået med glans.

Adspurgt om, hvad der gør ham stolt af MEC's udvikling, giver Satheesh et klart svar: "Som en almindelig medarbejder, kunne jeg kun brødføde min familie. Gennem virksomheden kan jeg nu støtte 180 familier".

I Tysklander er medarbejderfordele, som MEC, ikke normen. I et udviklingsland, som Indien, er de endnu mere usædvanlige. Og det er derfor, vi tænker: Man kan være stolt af disse retfærdige forhold!

Die Plantagen der Areca Palme